Goed doel

goede_doelen_steunen

Opbrengst

Dit jaar gaat de opbrengst naar de 3  goede doelen:

1. Noorderpoort ,

Wij ondersteunen dit jaar jongeren die meewerken aan een door het Noorderpoort opgezet project in Bosnië. Onze bijdrage bestaat uit het financieel ondersteunen van de kosten om in Bosnië te komen, zoals reiskosten, verzekeringen e.d.

De studenten van het Noorderpoort, locatie Stadskanaal en Groningen gaan dit jaar als vrijwilligers aan de slag bij een geweldige groep vrijwilligers in Bosnië Herzegovina, namelijk de scouting uit Konjic. De studenten gaan samen met de Bosnische jongeren het honk van de scouting opknappen. Daarnaast zullen de Groningers activiteiten voor de Bosnische jeugd gaan organiseren en andersom.
noorderpoort bosnie

 

– 2. Warchild; 

warchild

Wij ondersteunen dit jaar de wielerclub Gaul die met een tocht door Nederland de diverse AZC’s aandoet en zo geld inzamelt met als goede doel Warchild. Deze wielerclub komt ook in Ter Apel waar ook veel getraumatiseerde kinderen wonen uit oorlogsgebieden. Om de leefbaarheid, saamhorigheid en wederzijds begrip onder de jongeren binnen de Gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal te verbeteren willen wij deze club een warm hart toedragen en hun financieel ondersteunen.

 

3. Kinderhotel De Burcht te Wedde.

Kinderhotel Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan.

Er zijn duizenden kinderen die het om verschillende redenen niet mee zit in het leven. Kinderen die er hoognodig eens tussenuit moeten maar die kans zelden of nooit krijgen. Het gaat om kinderen die sociaal-maatschappelijk uit de boot (dreigen te) vallen en die extra aandacht en levensvreugde kunnen gebruiken. In Kinderhotel Burcht Wedde kunnen ze ontsnappen aan de problemen van alledag en even onbezorgd kind zijn.

foto: Albert Jan de Boer.

Kinderhotel Burcht Wedde is voor drie dagen hun domein. Hier kunnen ze als prins en prinses genieten van het kasteel en de kasteeltuinen. Je kunt van alles doen: vissen, zwemmen, varen, verhalen vertellen bij het kampvuur of een vlot bouwen. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een huifkartocht en een schilderworkshop van een echte kunstenaar. Daarnaast zijn er (bak)fietsen, verkleedkisten, bootjes, spelletjes, tekenmaterialen, speelgoed en knuffels voor de kinderen beschikbaar.

De kinderen die bij ons komen worden aangedragen aangedragen via erkende kinderopvangorganisaties zoals o.a. Humanitas, Vakantiebank, Het Leger Des Heils en Elker.

Sinds de start in 2012 kunnen ruim 500 kinderen per jaar van een vakantie genieten.

 

Wilt u ook meedoen als Sponsor van de Haringparty Westerwolde?
Als sponsor bent u in de gelegenheid uw belangrijkste relaties uit te nodigen voor dit bijzondere exclusieve evenement in Zuid-Oost Groningen. Dit is een van de grootste netwerkbijeenkomsten in het gebied en op niveau! Een prachtige locatie, unieke sfeer, een uitstekend buffet én de andere genodigden zullen maken dat u en uw relaties zich een VIP voelen!

screen shot 2016-03-10 at 113344

 

Wij hopen u te zien op vrijdag 30 juni in Wedde!
Rotary Club Buinen Hondsrug.
Voorzitter Community Service

Wilt u meer informatie, mail dan naar:
info@haringpartywesterwolde.nl
of
info@rotaryclub-westerwolde-hondsrug.nl

 

Het comité van aanbeveling

Leontien Kompier – Burgemeester Vlagtwedde
Baukje Galama – Burgemeester Stadskanaal
Janneke Snijder-Hazelhoff – Burgemeester Bellingwedde