Gerard Kemkers als Gastspreker 2016

27-10-2013 SCHAATSEN: KPN NK AFSTANDEN: HEERENVEEN Coach Gerard Kemkers Foto: Soenar Chamid
27-10-2013 SCHAATSEN: KPN NK AFSTANDEN: HEERENVEEN
Coach Gerard Kemkers
Foto: Soenar Chamid

Hans Nijland is helaas niet aanwezig omdat hij voor de ‘Trots van het Noorden’ onderweg is om potentiële spelers te bekijken. Wel heeft Hans voor een meer dan uitstekende vervanger gezorgd. Gerard Kemkers zal tijdens de Haringparty Westerwolde de Gastspreker zijn.

Gerard Kemkers was zelf eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Zo wist hij tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988 een bronzen medaille te behalen op de 5.000 meter. Helaas moest hij zijn eigen schaatscarrière vroegtijdig beëindigen. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard Kemkers de overstap naar Nederland waar hij terecht kwam bij de Kernploeg. In 2002 startte hij aan een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met de ervaren Gerard Kemkers als coach. Al snel boekte hij grote successen met zijn schaatsers. Onder andere Sven Kramer, Ireen Wust, Koen Verweij, zijn uitgegroeid tot grote kampioenen (Europees, Wereld en Olympisch). Gerard Kemkers is een coach die het maximale uit zijn ploeg weet te halen. Als coach wordt Gerard Kemkers gekenmerkt door zijn passie en gedrevenheid. Niets laat hij aan het toeval over. Hoewel Kemkers bij in de tijd bij TVM een begeleidingsstaf van 20 man om zich heen heeft verzameld, houdt hij toch controle tot in de laatste details. De tegenslagen waarmee hij te maken kreeg in zijn eigen schaatscarrière hebben hem gevormd tot wat hij is geworden, één van de beste coaches ter wereld. Op dit moment is Gerard performance manager van topsportzorgcentrum bij FC Groningen en is hij adviseur bij de schaatsploeg Team Justlease.nl. Hier wordt Gerard Kemkers weer herenigd met Ireen Wüst met wie hij vele grote successen heeft gekend in zijn periode als schaatscoach bij TVM.